Webbredaktör med känsla för design

Om jobbet
ThorenGruppen AB är ett norrländskt familjeägt utvecklingsföretag grundat år 1999 med över 2000 medarbetare. Vi driver gymnasieskolor, grundskolor och vuxenutbildning från Kiruna i norr till Malmö i söder.

Nu söker vi en Webbredaktör med känsla för design!
Har du koll på design och webbutveckling? Eftersom ThorenGruppen AB ständigt utvecklas behöver även våra hemsidor göra det – därför letar vi efter dig som kan uppdatera våra sidor så att de hålls aktuella och attraktiva för besökare. Till din hjälp har du vår marknadsavdelning som är med och sköter text- och innehållsproduktion.

Vem är du? 
Vi letar efter dig som vill vara med och skapa de bästa möjliga hemsidorna för besökarna – en stor passion för design är därför ett måste! Du har ett öga för detaljer och ger dig inte förrän det du har skapat är så nära perfekt som möjligt. Att multitaska är inget problem för dig och du trivs med snabba puckar. Dina tidigare kollegor skulle beskriva dig som självgående, ambitiös och målinriktad. Du har dessutom riktigt bra koll på trender inom design och vet vad som kan tilltala olika målgrupper.

Vad har du för erfarenhet?
Du kan ha arbetat på byrå, på en marknadsavdelning eller så kommer du direkt från studier. Det viktigaste för oss är att du drivs av att skapa tillgängliga, snygga och säljande hemsidor och att du vill fortsätta utvecklas och lära dig nya saker.

Dina arbetsuppgifter:

  • Du kommer främst att ha ansvar för vår redaktionsmail, där du tar emot beställningar från våra verksamheter gällande ändringar på våra sju externa hemsidor.
  • Du testar hemsidorna utifrån ett tillgänglighets- och UX-perspektiv.
  • Du bygger nya sidor och genomför designändringar utifrån behov och önskemål.
  • Tillsammans med resten av marknadsavdelningen ser du till att hemsidorna är tillgängliga, uppdaterade och säljande.

Saker du ska kunna eller ha förståelse för:

  • Du ska ha god kunskap inom CMS och webbpublicering. Det är meriterande om du har erfarenhet av Webflow Designer.
  • Grundläggande kunskap om HTML5, CSS3 och JavaScript samt kunskap inom webbdesign och UX.
  • Kunskap inom grafisk design och meriterande med erfarenhet av programmen inom Adobe CC, specifikt av InDesign, Photoshop samt Illustrator.
  • Erfarenhet av att arbeta med webbtillgänglighet och av att skapa tillgängliga hemsidor. Begrepp som WCAG och alt-text är självklara för dig.
  • Meriterande om du är certifierad inom någon av Googles produkter, i synnerhet Google Analytics och Google Tag Manager.

Vad vi kan erbjuda
ThorenGruppen har en unik företagskultur där de anställda drivs av en passion för kompetensutveckling. Vi ser inget som omöjligt och uppmuntrar nytänkande och annorlunda idéer. Våra värdeord mod, kraft och passion med hjärta resulterar i en koncern med stort samhällsengagemang och engagerade medarbetare.

Annonsen ligger ute i Örebro.

Anställningens omfattning: 100%
Tillträde: Omgående
Löneform:  Fast lön
Ansökan skickas till: sandra.hassellof@thorengruppen.se
Kontakt: Sandra Hassellöf, Produktionsledare, 076-22 114 88