​Yrkesgymnasiet Örebro utan anmärkning i SI:s riktade tillsyn

Skolinspektionen hade inga anmärkningar på Yrkesgymnasiet Örebro i sin riktade tillsyn som myndigheten genomförde i för knappt två månader sedan. Inom området betyg- och bedömning hade skolan inga brister.
– Ett härligt besked så här innan midsommar att vi levererar hög kvalitet, säger rektorn Madelene Karlsson.

Yrkesgymnasiet Örebros uppvisade inga brister och vid den riktade tillsynen framkom inget annat än att skolenheten uppfyller inspektionens krav inom det område som granskats. Sedan tidigare har även Yrkesgymnasiet på tre orter; Gävle, Malmö och Umeå samt Thoren Business School Örebro levererat den krav som ställs vid SI:s riktade besök, vilket är ett kvitto på att skolorna har god kvalitetskontroll.

Yrkesgymnasiet Örebro har 182 elever och 19 anställda och beskedet från Skolinspektionen gläder förstås skolans rektor Madelene Karlsson.

– Jag är så stolt över att vara en del av yrkesgymnasiet Örebro. Detta beslut visar än en gång på att utbildningar inom koncernen håller hög kvalitet. Det är ett kvitto som stärker oss i att fortsätta vårt kvalitetsarbete med att utbilda framtidens yrkeskvinnor och män, säger hon.