Carolina Alexandersson blev Årets yrkeslärare

Carolina Alexandersson, hotell- och turismlärare, Yrkesgymnasiet Göteborg är regionens bästa yrkeslärare.
Smått chockad fick hon beskedet under en studieresa med sina elever.
– Jag har inte fattat det ännu, jag har skrattat och gråtit om vartannat, berättar hon.

Carolina Alexandersson var nominerad i kategorin ”Årets yrkeslärare”, men kunde aldrig drömma om att hon skulle vinna. Priset initierat av Göteborgsregionen (13 kommuner som arbetar tillsammans) stiftades för att uppmärksamma skolor, företag och yrkeslärare som driver olika projekt för samverkan mellan skola och arbetsliv.

När prisutdelningen förkunnades under gymnasiedagarna och Future Skills stora scen förra veckan befann hon sig inte ens på plats, utan förstod via engagemanget i mobiltelefonen att något positivt hade hänt.
– Jag var med mina elever på studieresa i Belgrad när det började plinga i telefonen. Jag hörde ungefär var tredje ord för att mina kollegor var så uppspelta. Det är fantastiskt roligt och jag är verkligen så stolt och glad över det här priset. Jag har verkligen världens bästa arbete. Vår skola jobbar för våra elevers bästa och vi gör det tillsammans, berättar hon.

Priset firades med att hennes elever stormade hennes lektion och det blev stort tårtkalas.
Hon har arbetat tre år på skolan och målsättningen är att förbereda sina elever för arbetslivet. Hon har också en klar bild av vad som krävs för att få sina elever att lyckas.
– Jag tänker att man ska vara ärlig från början om att det är blod, svett och tårar, det är hårt jobb men samtidigt förbaskat roligt. Man måste vara ärlig med att säga det, men även noga med att säga hur kul det är. Möjligheterna är ju också stora om man visar framfötterna, säger hon.