Fantastisk utbytesresa för Yrkesgymnasiet Göteborg

Yrkesgymnasiet Göteborg har varit på en utbytesresa till Belgrad.

Linus och Elias går på restaurang och livsmedelsprogrammet och tillsammans med elever från Srednja Turisticka skola i Belgrad har de fått lära sig laga serbiska och internationella rätter. Eleverna har också haft APL (arbetsplats förlagt lärande) på fina restauranger som serverar ett brett utbud av trendig mat.

Chanelle och Angel går på hotell- och turismprogrammet och har fått lära sig om hållbar utveckling, fatservering, gästbemötande, olika matsalar och serveringstekniker.

– Det var svårt att fokusera på utbildning samtidigt som man ska prata engelska och förstå varandra. Men det har också varit väldigt lärorikt och utmanande, säger de.

Eleverna menar att det var väldigt spännande att få uppleva annan kultur och få nya kamrater samt få lära sig hur andra länder utbildar inom samma yrkesprogram. De uppmanar sina kamratera att satsa på engelskan då den kommer att behövas om man ska arbeta internationellt.

Under resan har även lärare fått jobbskugga kollegor för att främja kollegialt lärande och lära av varandra, två länder emellan. Både elever och lärare har fått fina minnen att dela med sig av.