Läraren Johan Wiktorsson, Yrkesgymnasiet Munkedal – Att forma framtidens yrkesproffs

En utbildning på Yrkesgymnasiet och inom fordonsbranschen öppnar dörren till stora jobbmöjligheter och spännande arbetsdagar. Inte nog med det – detta ämne kräver fördjupning. Därför ger vi ordet till Johan Wiktorsson, lärare på Fordons- och transportprogrammet på Yrkesgymnasiet Munkedal, för att belysa varför fordonsbranschen är ett klokt yrkesval.

Johan Wiktorsson har undervisat på Fordons- och transportprogrammet på Yrkesgymnasiet Munkedal sedan 2019. Han trivs mycket bra med sitt uppdrag att forma framtidens yrkesproffs.

– Jag trivs otroligt bra på Yrkesgymnasiet. Det är så kul med alla elever och att få vara delaktig på elevernas APL-platser, säger han.

På Yrkesgymnasiet Munkedal har eleverna på Fordons- och transportprogrammet möjlighet att specialisera sig inom fordonsteknik eller yrkeschaufför. Johan är en expert på fordonsteknik, den inriktning han själv undervisar. Han har många argument för att framhålla fördelarna med att inleda en karriär inom fordonsbranschen men det kanske starkaste argumentet framhäver han klart och tydligt: stora jobbmöjligheter.

– Det behövs en otrolig kunskap i branschen. Det saknas 6 000-8 000 bilmekaniker och 6 000 lastbilschaufförer, säger Johan.

Bakom varje framgångsrik elev på Yrkesgymnasiet står engagerade och kunniga lärare. Med de praktiska erfarenheterna och de kompetenser eleverna utvecklar samt lärarnas ovärderliga vägledning, är de väl rustade för att möta dynamiska och ständigt föränderliga branscher med självförtroende.