Yrkesgymnasiet ger hantverkshjälp till utsatta barnfamiljer

Yrkesgymnasiet Malmö har inlett ett samarbete med hjälporganisationen Giving People. Första uppdraget är att måla om i en hall hos en utsatt barnfamilj.
-För mig känns det här speciellt, säger YG-eleven Malick som går Bygg- och anläggningsprogrammet.

Inom ramen för satsningen ”YG i samhället” startar Yrkesgymnasiet Malmö sitt samarbete med hjälporganisationen Giving People. Organisationen arbetar för att motverka ekonomisk utsatthet och barnfattigdom i Sverige. Deras vision är att inget barn i Sverige ska leva i utanförskap eller fattigdom. Yrkesgymnasiet Malmö vill hjälpa familjer genom att stödja Giving People praktiskt.

Det första projektet påbörjas av måleriläraren Pierre Falzon tillsammans med eleven Malick.
-För mig är det här ett jobb som ger mig erfarenhet. Men just nu känns det mer speciellt eftersom jag jobbar med Giving People och hjälper en mamma och hennes barn att få ett finare hem, säger målerieleven.

Pierre ser det som en självklarhet att ge hjälp genom Giving People.
– Man får komma ut med eleverna till hyresgäster och bostadsrättsinnehavare och göra något gott, samtidigt som eleverna får yrkeserfarenhet. Jag ser det som en ”win-win situation”, säger måleriläraren.

På Yrkesgymnasiet är det verklighetsnära lärandet i centrum och projektet med Giving People ger eleverna både insikt i yrket samtidigt som arbetet är för en god sak. Giving People ser också positivt på samarbetet:
-Vi är väldigt glada och stolta över samarbetet med Yrkesgymnasiet. Den barnfamilj som fick hjälp med att måla hemma är oerhört tacksamma och vi hoppas att detta ska kunna leda till mycket gott framöver, säger Linda Gurenius, Verksamhetschef Giving People och fortsätter:

-Vi tycker att det är fantastiskt att personal och elever på Yrkesgymnasiet engagerar sig och vill göra en förändring och en förbättring för barnfamiljer som lever under tuffa förhållande. Det värmer oss att se unga människor engagera sig och ge av sin tid. Stort tack till Yrkesgymnasiet.