Yrkesgymnasiets Elevfond förverkligar drömmar och möjliggör projekt

När Linköping halvmaraton 2017 oväntat ställdes in agerade Yrkesgymnasiet Linköping direkt. Med stöd av Elevfonden kunde skolans personal och elever rädda löparfesten sommaren 2017 och därmed kombinera nytta med nöje.

Tanken var att den populära löpartävlingen, med över 1 200 löpare, skulle genomföras för tredje året i rad under 2017, men ett halvår innan ställde arrangörerna in Linköping halvmaraton och betalade igen anmälningsavgifterna utan större förklaring.

Men glädjande nog för alla löpare räddade Yrkesgymnasiet tävlingen och tog helt sonika över driften.

– Vi är en skola som vill göra skillnad och det här blev ett lysande tillfälle för oss att dela med oss av den glädje och gemenskap vi har. Vår satsning här på skolan gav också våra elever förutsättningar och en förståelse för hur viktigt det är med hälsa och träning. Vi är också en skola som vill göra skillnad och märkas i samhället och det här blev ett tillfälle att kombinera båda delar, dels att uppmuntra folk till att röra på sig, men också uppmuntra alla att springa för en god sak, konstaterade Sanna Pouramin, rektor för Yrkesgymnasiet i Linköping.

Tävlingen, som genomfördes 10 juni 2017, blev under Yrkesgymnasiet arrangörskap en monumental succé med inte mindre än drygt 800 (!) löparentusiaster som kantade Lin-
köpings gator.

– Hela skolan var engagerad i tävlingen och alla elever bidrog till den här löparfesten som också – tack vare Elevfonden – blev ett perfekt tillfälle att ge något tillbaka till stadens invånare, dels näringslivet, men också till alla löpentusiaster som annars hade gått miste om det här loppet, konstaterade Sanna Pouramin.