Hjärtebarnsloppet samlade in 80 000 kr till förmån för hjärtsjuka barn

Mod, Kraft och Passion med hjärta. Löpartävlingen Hjärtebarnsloppet till förmån för hjärtsjuka barn samlade in fantastiska 80 000 kronor.

Thoren Business School Karlstad levererade för fjärde året i rad och slog nytt rekord.

Varje år får 1 000 familjer beskedet att deras nyfödda barn har ett hjärta som inte fungerar som det ska. Med Hjärtebarnsloppet ville Thoren Business School Karlstad uppmärksamma och hjälpa hjärtsjuka barn och deras familjer till ett bättre liv. För fjärde året i rad arrangerade Thoren Business School Hjärtebarnsloppet till förmån för Hjärtebarnsföreningen i Värmland.

I fjol samlade man in drygt 72 000 kronor och proklamerade redan då att man siktade på nytt rekord 2017.

Med hjälp av massor av samarbetsvilliga sponsorer i Karlstad, lyckades eleverna och projektledarna för loppet Emelie Jakobsson och Therese Andersson, stanna på över strax över 80 000 kronor som nu ska skänkas över till de hjärtsjuka barnen i Värmland.

– Vi är otroligt nöjda med den summan, vi hade siktat på 100 000, men det var ett högt mål och krävdes för att vi skulle tagga igång projektet, säger elevduon som med hela skolans engagemang i ryggen kunde summera en återigen lyckad löpartävling.

– Vi har arbetat hårt och även om vi, jag och Therese, styrt skutan så har hela skolan engagerat sig och det värmer i hjärtat när många av de hjärtsjuka barnen kom fram och kramade oss och visade sin tacksamhet. Allt tid man har lagt ner på det här projektet har varit värt varenda sekund, berättar TBS-eleverna.

Loppet som lockade lite drygt 200 entusiastiska löpare i den vackra sommarkvällen. Bland annat ställde klassiska Färjestads BK upp i tävlingen med alla sina juniorlag, såväl ledare som spelare, och sprang för en god sak.

– Vi hade aldrig räknat med att det vara så många utanför skolan som skulle springa loppet och det kändes helt overkligt när man blickade ut över alla innan loppet startade, konstaterade Emelie Jakobsson.

I fjol användes pengarna till en oförglömlig dag på Kolmårdens djurpark, en upplevelse helt finansierad av Thoren Business School-eleverna och deras engagemang med Hjärtebarnsloppet.

Hjärtebarnsloppet i media och våra tidigare nyheter

http://nwt.se/sport/friidrott/2017/05/23/segraren-gor-sm-comeback
https://www.hockeymagasinet.com/article/farjestads-juniorer-sprang-for-hjartsjuka-barn-rorande-att-se
http://affarsgymnasiet.se/tbs-duo-arrangerar-hjartebarnsloppet/
http://affarsgymnasiet.se/hjartebarnsloppet-samlar-in-60-312-kronor/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *