Bjälkenborn ny affärsområdeschef för Thoren Framtid

Thoren Framtid rekryterar ny affärsområdeschef. Niclas Bjälkenborn kommer leda den nya för- och grundskolan in i framtiden.
– Det känns oerhört inspirerande, säger han.

Efter 15 år på Växjö Fria Gymnasium, senaste i en kombinerad roll som vd och skolchef, väljer han nu att byta arbetsgivare till ThorenGruppen och affärsområdet Thoren Framtid som i dag innehåller tio grundskolor och fem förskolor.

Niclas Bjälkenborn har även hunnit med 10 år som rektor. 1 juni kliver han in i sin nya roll där han nu får möjlighet lotsa just rektorer och skolledare i verksamheterna. Ett uppdrag han ser fram emot.
– Jag kände att jag behövde nya utmaningar och jag har trivts fantastiskt bra med min förra arbetsgivare, men när den här möjligheten dök upp radarn blev jag alldeles för nyfiken och det startade en process hos mig att göra något annat i livet, säger Bjälkenborn som är en rutinerad skolledare med gedigen bakgrund inom utbildningsväsendet.

Just skol- och ledarskapsfrågor – inte minst inom det systematiska kvalitetsarbetet – värderar han högt där han också har en kort sejour inom det militära i sitt cv.
– Jag tar gärna befälet och vill vara med och utveckla människor. Nu ser jag fram emot att få starta mitt nya arbete och min bild av Thoren Framtid och ThorenGruppen har alltid varit positiv och den bilden har enbart förstärkts, säger han.

– Niclas tillför oss nya perspektiv och erfarenheter. I jobbet som Affärsområdeschef krävs att ha fokus både på nuvarande verksamheter men också på att starta fler skolor och förskolor. Vi bedömer att Niclas kommer att klara detta mycket bra. Hans personlighet passar dessutom mycket bra i Thoren-familjen, säger Ola Rönnqvist, operativ chef, ThorenGruppen AB.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *