ThorenGruppen gör pusslet komplett i idrottsstaden Umeå

Det finns få saker i livet som berör och engagerar så många människor som idrott. Den utvecklar, förenar och skapar minnen för livet. Jag vill vara en del av och bidra till den gemenskapen och bidra till Umeå. Det är därför ThorenGruppen väljer att bygga en multihall samt fotbollstält vid Maja Beskowsskolan.

De senaste tre åren har vi fört diskussioner med kommunen där inte minst frågan om en fullstor fotbollshall besvarats på ett positivt sätt från de ansvariga politikerna.

Umeå har luftat den här frågan i drygt 30 år, långt före jag flyttade till Umeå, men egentligen aldrig kommit mer än till skisser på ritbordet.

Det har stannat vid drömmar.

Min och vår dröm i ThorenGruppen har aldrig varit någon annan än att få bidra till idrotts-Umeå och fylla igen en av de få pusselbitar som fattas för att staden ska bli fulländad när det gäller ändamålsenliga lokaler som alla får ta del av.

Umeå IK:s framgångar under 2000-talet början lockade 8-9 000 åskådare till dåvarande Gammliavallen. Umeå FC lockade över 7 000 åskådare så sent som Superettan-premiären 2012.

Vi behöver bara luta oss ut genom fönstret för att förstå att väderförutsättningarna jämfört med södra Sverige är vitt skilda. Umeå är fotbollsmässigt en död fläck i jämförelse.

De talanger som lyckats genom åren är lätträknade och borde och kunde ha varit så oändligt många fler med faciliteter som skapat träningstillfällen året om.

Vi vill tillsammans med fotbolls-Umeå skapa möjligheter för alla tjejer och killar att uppnå sina drömmar.

Jag känner stolthet när unga människor får möjlighet att växa, utvecklas och må bra genom den glädje idrotten skapar. Idrott är viktigt för att få ett sammanhang som individ, få en plats i en grupp och en tillhörighet. Idrotten betyder massor för unga människors självkänsla, skapar en identitet, förståelse för alla människors lika värde och inte minst livslång gemenskap.

Med vår nya hall som kommer vara öppen för alla bidrar vi till att omsluta alla dessa faktorer.

Alla kommer inte vara i vår hall för att slå bredsidor eller spela en-mot-en. Några kommer bara dit för att hämta sina barn eller se en av alla otaliga matcher och träningar som kommer genomföras.

Men när vi alla åker därifrån kommer vi aldrig att komma ifrån att det är idrotten som förenat människor på ett eller annat sätt.

För mig är det viktigt att vi kan skapa en attraktiv plats där ungdomar kan mötas, umgås och få vistas i och testa på olika idrotter. Detta gör vi för alla barn, de är vår framtid och vi bör alla göra det vi kan för att ge dem en trygg plats att vara på. Vår grundidé är att skapa ett idrottsfritids dit alla är välkomna.

Anledningen till att vi bygger en multihall på Noliaområdet är ingen annan än att vi vill omsluta alla idrottsälskare, oavsett om du är ung eller gammal.

Kommunen har hela tiden sett positivt på vårt initiativ och – precis i linje med vår intention – glatt sig åt att vi tillsammans bidrar till Umeås goda utveckling och i det här fallet skapa samhällsengagemang genom idrott.

Det kommer inte gagna några få enstaka individer, utan glädja tusentals idrottsintresserade i Umeå.

Jag är tacksam att vi ThorenGruppen får det förtroendet.

Vi kommer att förvalta det väl och hoppas att hela idrotts-Umeå är med och stöttar vårt projekt.

– Raja Thorén

ThorenGruppen och Umeå kommun överens om att bygga multihall